1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. · bahan untuk kuah laksam: Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 3 ulas bawang putih · bahan untuk laksa kukus: Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Kuah laksam kedah resepi mak jang.
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh .
1 kg ikan sardin/ temenung. 3 ulas bawang putih · bahan untuk laksa kukus: Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . · bahan untuk kuah laksam: 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni.
· bahan untuk kuah laksam: Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1 kg ikan sardin/ temenung. 3 ulas bawang putih · bahan untuk laksa kukus: Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. · bahan untuk kuah laksam:
Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni.
· bahan untuk kuah laksam: Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Kuah laksam kedah resepi mak jang. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1 kg ikan sardin/ temenung. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang.
Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . · bahan untuk kuah laksam: Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan
1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. 1 kg ikan sardin/ temenung. · bahan untuk kuah laksam:
1 kg ikan sardin/ temenung.
1 kg ikan sardin/ temenung. Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 3 ulas bawang putih · bahan untuk laksa kukus: 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya.
Resepi Kuah Laksam Kedah / Cik Wan Kitchen Laksam. Tak dan keluaq p beli yang tu ja ada tapi sedap try tengok tak lawak ehh . 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1 kg ikan sardin/ temenung. 3 ulas bawang putih · bahan untuk laksa kukus:
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang resepi laksam kedah. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni.
1 kg ikan sardin/ temenung.
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang.
Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk.
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang.
Bahan hiasan macam taugeh, kacang panjang dan sewaktu dengannya.
Terima kasih subscriber,resepi laksam dari masak sempoy untuk kita semua yg tak tahu nak masak apa musim pkp ni.
1 kg ikan sardin/ temenung.
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang.
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan.
Post a Comment